Finansavisen skriver om Gripr
Nyhet
Publisert:
24.03.2022

Finansavisen skriver om Gripr

4
minutter å lese

Programvareselskapet Gripr lover å gjøre håndverkerens hverdag enklere. Nå får selskapet kapital og distribusjon fra regnskapshuset Aider.

– Et industrielt samarbeid mellom Aider og Gripr er veldig viktig for å kunne skalere og vokse. Både Aider og Gripr har ambisjoner om å vokse, og å være der for kunden, fastslår Børge Astrup, styreleder i Gripr, som frem til nå har hett Goliath Systemer.

Bedriften har ambisjoner om å vokse seg stor på nisjeprogramvare for håndverksbransjen. Nærmere bestemt selger Gripr prosjektverktøy for håndverkere.

Nå har selskapet inngått partnerskap med Aider, et regnskaps- og teknologiselskap med rundt 450 ansatte og 14 kontorer fra Bodø i nord til Kristiansand i sør.

– Mange jobber tungvint

Gripr har i halvannet år sett seg om etter den riktige strategiske partneren. Nå er letingen over, og det har munnet ut i en transaksjon der Aider også går inn på eiersiden.

– Vi er aktøren som endrer hva regnskapsselskaper er og jobber med. Dette er et godt eksempel på det, sier Andreas Vik, daglig leder i Aider.

– Vi har lenge sett at mange håndverkere og entreprenører jobber tungvint, med tidkrevende manuelle prosesser og mye koordinering. Nå har vi endelig funnet produktet som løser et utbredt problem for kundene våre, legger han til.

Goliath utfordret «Goliat»

Gripr startet med at gründeren Kim Andre Heggenes forlot byggebransjen etter å ha fått problemer med ryggen som 31-åring.

Da hadde han tatt sitt armeringsfirma fra null til 80 ansatte og 60 millioner kroner på få år.

Etter å ha kommet seg ut av sykesengen startet han i 2017 Goliath Systemer, som altså senere ble til Gripr.

– Viktig milepæl

I 2020 kom imidlertid to IT-veteraner inn som aksjonærer og styremedlemmer i Gripr.

  • Børge Astrup er styreleder og aksjonær. Han er sjef for det børsnoterte teknologiselskapet Techstep og har rundt ti års fartstid fra Mamut, Visma, Puzzel og Intelecom.
  • Øyvind Frøland var vært sentral i oppbyggingen av det Tønsberg-baserte hosting-selskapet Syse, frem til selskapet ble solgt til One.com i 2019.

Så langt har Gripr hatt omsetning under 4 millioner kroner, og det har inngått leveranseavtaler til én og én håndverksbedrift.

Heggenes betegner avtalen med Aider som en viktig milepæl for bedriften fordi det vil åpne for bredere distribusjon av løsning.

– Alle bedrifter trenger en regnskapsfører. Det er i denne kontakten vi tenker at integrasjon av Gripr vil komme inn, sier Heggenes.

Les hele artikkelen i Finansavisen her.

Få demo av Gripr

Book en demo og se hvorfor andre velger Gripr

Book tid for en demo
Få det gjort med Gripr

Lag gratis firmakonto

Å lage en konto tar mindre enn 2 minutter og du får tilgang til Avvik, SJA, prosjekt, oppgaver, timer og masse mer...
Lag konto